Over Lemat

Er is werk aan de winkel! Om de inburgering van de Eritrese nieuwkomers, in goede banen te leiden, is de juiste ondersteuning en begeleiding nodig. Diegenen die kennis hebben van beide culturen en die hun situatie goed begrijpen, zijn de Nederlandse Eritreërs die al lang in Nederland woonachtig zijn. Velen van hen hebben ook de weg naar inburgering moeten bewandelen en zijn als het ware de ervaringsdeskundigen op dit gebied.

Missie

Stiching Lemat verkleint de kloof tussen de twee culturen doordat deze wordt aangestuurd door mensen die dezelfde achtergrond delen als de doelgroep.  We kunnen de doelgroep hiermee tegemoet komen en hen letterlijk ondersteunen in het inburgeringsproces door met hen in gesprek te gaan, zoals zij dat gewend zijn vanuit hun cultuur. We proberen achter hun competenties te komen zodat deze maximaal worden benut, waardoor zij hun krachten inzien en daarmee de motivatie krijgen om actief deel te nemen aan de Nederlandse maatschappij.

Wij informeren de doelgroep over de kansen in Nederland op het gebied van scholing en werk en stimuleren hen middels onze activiteiten om deze kansen optimaal te benutten.

Wij adviseren instanties en organisaties, die veel met de doelgroep werken, met betrekking tot de begeleiding van de doelgroep.

Visie

De Eritrese nieuwkomers worden goed begeleid richting inburgering zodat deze kunnen uitbloeien tot burgers die actief deelnemen aan de Nederlandse maatschappij.

Zij begrijpen de normen en waarden van de Nederlandse samenleving en zijn volledig ingeburgerd.

Interview in het NRC met onze Milka Yemane

Stichting Lemat te gast bij Radio 1

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: