Welkom bij Stichting Lemat

Stichting Lemat begeleidt Eritrese nieuwkomers in het integratie/inburgerings proces. Aangestuurd door mensen die begrijpen waar ze vandaan komen, die de cultuur begrijpen en dezelfde achtergrond delen. Een unieke en specifieke vorm van begeleiding waarbij Nederlandse Eritreërs als bruggen worden ingezet. Hiermee willen we de kloof tussen beide samenlevingen verkleinen en het inburgeringsproces bevorderen.

Lemat betekent letterlijk “opbloeien” in de Tigrinya taal, de meest gesproken taal in Eritrea. Vanuit Stichting Lemat is dit onze visie, wij willen ze zien opbloeien binnen de Nederlandse maatschappij, dat ze meekomen en als volwaardige Nederlanders hier kunnen leven. We willen de potentie van deze doelgroep, waar wij in geloven, optimaal benutten.

Interview in het NRC met onze Milka Yemane.

Stichting Lemat te gast bij radio 1

lemat-wit